Matrend

cropped matrend magazin.png

Egy román férfi három hétig szenvedett, miután egy kerékpárbalesetben a combjába fúródott a letört fékkar, azonban a kórházban nem vették észre a tárgyat, és az idegen testet benne hagyták a sebben. Az eset a Prahova megyei Urlati városban történt, és a román Observatorul Prahovean című lap számolt be róla.

A fiatalember július 7-én szenvedett balesetet, és a vérző sebbel mentőt hívott a felesége, amely a helyi kórházba szállította. Az ügyeletes orvos tetanuszoltást adott neki, összevarrta a sebet, majd bekötözte. Másnap a fájdalmai miatt visszament a kórházba, és egy másik orvoshoz került, aki kicserélte a kötést és hideg borogatást javasolt. A férfi kétnaponta kötözésre járt a kórházba, majd július 18-án eltávolították a varratszálakat és antibiotikumot írtak fel neki.

Azonban a fájdalmai továbbra sem szűntek meg, és július 28-án Hollandiában, ahol dolgozik, elment a legközelebbi klinikára. Ott egy nyolc centiméter hosszúságú fémdarabot, egy fékkart találtak a sebben.

A férfi szerencsére betegbiztosítással rendelkezik, így a hollandiai műtét és további beavatkozások nem kerültek neki nagyobb összegbe. Az eset miatt az Urlati városi kórház belső vizsgálatot indított, és a megyei közegészségügyi hivatal 32 ezer lejnyi (2,5 millió forint) bírságot szabott ki az intézményre, mert a betegfelvétel során nem megfelelően töltötték ki a betegtájékoztató és betegjogi űrlapokat.

via blikk.hu nyomán / illusztráció Pixabay.com

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük