Matrend

cropped matrend magazin.png

Egy houstoni nő, Tierra Young Allen, aki a Sassy Trucker néven ismert közösségi média-influenszer, az Egyesült Arab Emírségekben rekedt, miután májusban őrizetbe vették, mert egy dubaji autókölcsönző cég alkalmazottjával való vitája során nyilvánosan kiabált.

Allent azzal vádolták, hogy “sértő viselkedést” tanúsított, ami az Egyesült Arab Emírségekben törvénybe ütközik. A vádakat visszautasította, és azt állította, hogy csak védekezett, miután az alkalmazott megpróbálta megtéveszteni, hogy fizessen több ezer dollárt, amivel nem tartozott.

Allent május 16-án őrizetbe vették, és még aznap szabadon engedték, de útlevelét visszatartották. Azóta az Egyesült Államokba való visszatérésért küzd, és az Egyesült Államok dubaji nagykövetsége csütörtökig nem nyújtott neki semmilyen segítséget.

Az amerikai külügyminisztérium szóvivője a CBS Newsnak elmondta, tudomásuk volt arról, hogy Allen nem tudott elutazni Dubajból, és hogy minden megfelelő segítséget megadnak neki.

A történet Allen ügye figyelmeztetés arra, hogy az Egyesült Arab Emírségekben tartózkodó külföldieknek tisztában kell lenniük a helyi törvényekkel, és kerülniük kell a konfliktusba keveredést a helyiekkel.

via index.hu nyomán / illusztráció freepik.com

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük