Matrend

cropped matrend magazin.png

Két óvodás gyermek kiszökött az intézményből és hazasétált, szerencsére nem történt bántódás velük. Az eset kapcsán Szabados Ákos, a XX. kerületi polgármester, elmondta, hogy az eltelt negyedóra-fél óra alatt sem vették észre a hiányzó gyerekeket, ami elfogadhatatlan. Emellett nem követték az elvárható lépéseket, és saját brigádokat szerveztek a környék bejárására, ahelyett hogy azonnal jelentést tettek volna.

Szabados úgy véli, hogy az eset rávilágít arra, hogy az intézmények szabályzata nem megfelelő az ilyen krízishelyzetek esetében, és ezeket szükséges lenne módosítani.

A polgármester elárulta, hogy a gyerekek a kerítés melletti fát használták fel a szökéshez, majd felmásztak és áthuppantak a szomszédos bölcsőde udvarára.

A gyerekek olyan útra jutottak ki, ahol autók és villamosok is közlekednek, de szerencsére nem sérültek meg.

Az egyik gyerek családja szerint először azt hitték, hogy betörtek hozzájuk, amikor a gyerekek hazaérkeztek a barátjukkal. Csak később derült ki, hogy a saját óvodás fiuk voltak azok.

Buc-Horváth Gabriella, a pesterzsébeti Fidesz vezetője azt szorgalmazza, hogy vizsgálják meg az összes kerületi óvodát, hogy az esetleges hibákat kijavítsák, melyek lehetőséget adhatnak ilyen szökésre. Kérdéseket vet fel azzal kapcsolatban, hogy miért volt egyedül a pedagógiai asszisztens az udvaron, amikor beszoktatási időben mindig a gyerekekkel voltak.

via blikk.hu nyomán / illusztráció freepik.com

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük