Matrend

cropped matrend magazin.png

Hétfőtől szerdáig közel 19%-kal emelkedett az Opus Global Nyrt. részvényárfolyama, ami egyértelműen tükrözi Mészáros Lőrinc vállalatának növekedését, aki jelenleg egy 62 méteres jachton hajózik.

Az Opus Global Nyrt. a Konzum PE magántőkealap és Mészáros Lőrinc személyes tulajdonában álló vállalkozás, amely összesen 44,54%-os tulajdonrészt birtokol a “nemzet gázszerelőjének” nevezett üzleti csoportban. Hétfőn a részvények árfolyama 237,5 forinton zárt.

Kedden már 253 forintra emelkedett a részvények értéke, miután a Talentis Group, amely szintén Mészáros Lőrinc gazdasági vállalkozása, 400 ezer darab Opus-részvényt vásárolt.

Szerdán ismét folytatódott az Opus részvények emelkedése, 282,5 forinton zárt a kereskedés. Ez barátok közötti körben 18,94%-os emelkedést jelent.

A 444 szerint a keddi vásárlást követően Mészáros Lőrinc vagyonában már összesen 312 987 548 darab Opus-részvény található, melyek értéke a szerdai zárásnál durván 88 milliárd 418 millió forintot ér.

Hétfőn még 400 ezer darabbal kevesebb részvény volt a tulajdonában, azok értéke összesen 74,2 milliárd forint volt. Ez azt jelenti, hogy a két nap közötti különbség 14 milliárd forint, ami elképesztő mértékű növekedést mutat.

Hogy jobban megértsük ennek a növekedésnek az arányát: ez közel 2000 évnyi átlagos havi fizetésnek felel meg, amennyiben a KSH által közölt áprilisi bruttó hazai átlagbért, 568 300 forintot használjuk viszonyításként.

Mészáros Lőrinc egy 27 milliárdos luxusjacht fedélzetén vakációzik

via roviden.hu nyomán / illusztráció Wikimedia

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük