Matrend

cropped matrend magazin.png

A kötelező akciók miatt a kisboltok forgalma jelentősen csökkent, ami sok faluban már a csőd szélére sodorta őket. A kereskedők szerint, ha nem kapnak állami támogatást, akkor a következő négy hónapban sokan bezárhatnak.

A kisvállalkozók szerint a multik 15-20%-os akcióival nem tudnak versenyezni. A hosszabbítással a kormány megint azt érte el, hogy a kisboltok forgalma és bevétele is csökkent, ezzel pedig ellehetetlenülnek az üzletek a kisebb településeken.

“A kisboltok megint hátrányt szereztek, a multik pedig megint csak jól jártak. Nem fogjuk tudni tartani az árakat a nagy bevásárlóközpontokkal szemben” – mondta Kirchner Tibor, a nagytótfalui MINI Bolt tulajdonosa.

Drávaszerdahelyen az önkormányzat üzemelteti a kisboltot, eddig csak azért nem zártak be, mert a falunak nem kell nyereséget termelnie. A polgármester szerint a kötelező akciózással megpecsételődött a kisboltok sorsa.

Tamásipusztán is érezhetően kevesebb lett a vevő a kisboltban. A tulajdonos szerint az emberek olcsóbbért vásárolnak a multikban, mert a kiskeresetűek számára fontos a pénzmegtakarítás.

A boltosok szerint nagy hiba volt az év végéig meghosszabbítani a multik kötelező akcióit, mert így most már biztos, hogy több kis üzlet halálra van ítélve.

via blikk.hu nyomán / illusztráció freepik.com

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük