Matrend

cropped matrend magazin.png

Az esküvőt szervező cég az e-mailekért ötezer forintot számolt fel, majd jelentős kötbért kívánt kiróni, amikor az eseményt lemondta a pár. A bíróság a cég szerződési feltételeit tisztességtelennek minősítette.

Egy házaspár döntése alapján lemondott egy esküvőt, azonban a szervező cég túlzott kötbért szabott ki rájuk. Ezért pereskedés keletkezett, az ügyben az ügyészség is részt vett. A bíróság most jogerős ítélettel zárta le az ügyet, és teljes mértékben igazat adott az ügyészségnek.

A bíróság kimondta, hogy az esküvőszervező cég általános szerződési feltételei közül érvénytelen és tisztességtelen minden olyan rendelkezés, amely szerint az eseményt az esküvő előtti 8 héten belül lemondva a felmondási díj és a kötbér az összköltség 100 százalékát teszi ki.

A cég által bevezetett további feltétel, miszerint a harmadik személyes egyeztetéstől 20 ezer forintot, a hatodik e-mail-váltástól pedig minden levélért 5 ezer forintot kell fizetni, szintén a bíróság szerint tisztességtelen.

Az ügyészség hangsúlyozta közleményében, hogy az általános szerződési feltételek eltérnek a hagyományos szerződésektől, mivel utólag is vizsgálható, hogy a vállalkozás és a fogyasztók jogai és kötelezettségei egyensúlyban voltak-e. Az ügyészség hatáskörrel rendelkezik az általános szerződési feltételek vizsgálatára a fogyasztók jogainak védelme érdekében.

via hvg.hu
Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük