Matrend

cropped matrend magazin.png

Egy 23 éves tiszalúci férfi országszerte álnéven létrehozott profiljával károsított meg internetezőket. A férfi a közösségi oldalon motoralkatrészeket, játékkonzolokat, szerszámgépeket hirdetett, azonban senkinek nem küldte el azokat a termékeket, amelyekért előre fizettek.

A tiszalúci férfi egy létező adatlapot másolt le, használva egy másik férfi nevét és fotóit egy Pest vármegyei városból. Az általa létrehozott profilra olyan képeket is feltöltött, amelyeken a valódi adatlap tulajdonosának családtagjai is láthatók.

A Békési Rendőrkapitányság a vizsgálatot egy mezőberényi bejelentés alapján kezdte, amelyben egy férfi panaszkodott, hogy előre utalt pénzt egy motorblokkért, de az eladó elérhetetlenné vált, és a csomag nem érkezett meg. A rendőrök kiderítették az elkövető kilétét és azt, hogy összesen 86 internetezőt károsított meg, közel 2 millió forint kárt okozva. A rendőrség a férfi ellen csalás és személyes adattal visszaélés miatt büntetőeljárást indított, a nyomozási iratokat pedig vádemelési javaslattal továbbította az ügyészségre.

via police.hu

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük