Matrend

cropped matrend magazin.png

Tapasztalataim alapján azt látom, hogy a megcsalás leggyakrabban munkahelyi környezetben történik, nagyjából 60-70 százalékban. Az ex-partnerekkel való félrelépések aránya körülbelül 20-30 százalék, míg a maradék részét társkeresőkön, egyéb ismerkedési helyeken, például mozikban, koncerteken követik el. Az internet és a közösségi média továbbgyorsíthatják ezt a folyamatot, mivel könnyebben lehet kapcsolatot tartani, és könnyebben lehet bepillantani mások életébe.

Egy friss hazai kutatás szerint a kapcsolatok körülbelül felében jelen van a megcsalás. Párkapcsolati szakemberként azt mondom, hogy ez egy olyan tény, amelyet mindenkinek saját szemszögéből kell értékelnie. Akit megcsalnak, az valószínűleg elszörnyed, míg aki megcsal, az talán nem éli át ugyanezt. Fontos megjegyezni, hogy nagyon kevés olyan kapcsolat van, ahol ne lenne jelen egy harmadik fél.

A harmadik fél megjelenésének oka általában az, hogy valamelyik fél hiányolja a figyelmet, az érdeklődést és az elismerést a másiktól. A férfiak gyakran a csodálat hiányát érzik, amelyet a nőknek fontos kifejezniük. Ha ezt elhanyagolják, könnyen előfordulhat, hogy a partnerük másfelé fordul.

A férfiak és nők egyaránt hajlamosak a megcsalásra, és ez nem csak az életmódbeli tényezőkről, hanem a családi állapotról is szól. Ez a hazugságspirál sajnos további áldozatokat is követel.

A gyerekszületés sokszor okoz változást a kapcsolatban. A nők visszatérnek a munkába, újra felfedezik önmagukat, míg a férfiak ebben az időszakban gyakran érzik magukat elhanyagolva. Az elvárások növekedése, a veszekedések és a szexuális élet változása is krízispontok lehetnek.

A megcsalás megbocsátható, ha utána következik egy őszinte beszélgetés, megbánás és tartalommal bíró ígéretek. Azonban gyakran előfordul, hogy a megcsalás ismétlődik.

Ha valaki lebukik, akkor fontos, hogy vállalja a felelősséget tetteiért. Akár megcsaló, akár megcsalt, mindkét félnek szemben kell néznie a helyzettel, és eldönteni, hogy mi a legjobb a továbbiakban.

via divany.hu

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük