Matrend

cropped matrend magazin.png

A brit védelmi minisztérium napi összefoglalója alapján az orosz hatóságok az utóbbi hetekben több olyan jogszabályt hoztak, amelyek lehetővé teszik, hogy minél több embert minél gyorsabban besorozzanak az orosz hadseregbe – derül ki a hvg.hu cikkéből.

A jelentés szerint a Duma július közepén 27-ről 30 évre emelte a sorköteles szolgálat felső korhatárát, de az alsó korhatárt, ami jelenleg 18 év, érintetlenül hagyta. Bár jelenleg nincsenek sorkatonák Ukrajnában, a frissen besorozott újoncok feladatokat fognak ellátni Oroszországban szolgáló hivatásos és mozgósított katonáknak, hogy azokat a frontra vezényelhessék.

Július 24-én Putyin olyan törvényt is jóváhagyott, ami 70 évre emeli a tartalékosok mozgósíthatóságának felső korhatárát.

Valószínűleg ez a lépés a tapasztalt tisztek hiányának következménye lehet, ugyanis az idősebb tiszti állomány mozgósítására irányulhat. Az orosz területek elleni ukrán dróntámadások és a Wagner lázadása után Moszkvának egyre nehezebb elrejtenie a háború valóságát az orosz társadalom elől, ezért válhatott szükségessé a mozgósíthatóság korhatárának kitolása.

via magyarnarancs.hu nyomán / illusztráció Wikimedia

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük