Matrend

cropped matrend magazin.png

A budapesti Mammut II. bevásárlóközpont legfelső, negyedik szintjén korlátmagasítások történtek az elmúlt 13 év során bekövetkezett nyolc öngyilkosság miatt – tudósít a Telex.

A legutóbbi incidens idén novemberben történt, amikor egy 36 éves férfi leugrott a bevásárlóközpont emeletéről. Ezt követően az üzemeltetők már jelezték, hogy “a legkritikusabb szakaszokon korlátmagasítást hajtanak végre”.

A gazdasági és üzleti hírek legfrissebb információit az Economx.hu hírlevelében találhatod. Az előzőleg eltávolították azokat a tárgyakat (padok, virágládák stb.) a folyosókról, amelyek megkönnyíthették vagy bátoríthatták a magasabb szinteken a korláton való átmászást.

Október közepén a bevásárlóközpontban külön segítőpontot nyitottak, ahol minden pénteken 11:00 és 19:00 között ingyenes mentálhigiénés, áldozatsegítő és szociális tanácsadás várja a rászorulókat.

Ezen kívül rendszeres képzéseket tartanak az üzletközpont biztonsági szolgálatának az intő jelek kiszűrésére, valamint gyakoribb járőrözést jelentettek be a bevásárlóközpont épületében. Egy intelligens biztonságikamera-rendszert is telepítettek, amely gyors beavatkozást tesz lehetővé, ha szükséges.

via economyx.hu

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük