Matrend

cropped matrend magazin.png

Az ellenségeskedés már másfél éve zajlik, és egyre kevesebben akarnak csatlakozni a hadsereghez. Bár az első hónapokban rengetegen jelentkeztek önkéntesnek a toborzóirodákban, most már az oroszok és az ukránok is erőszakkal toboroznak.

Az ukrajnai konfliktus egy igazi, 21. századi háború, amely folyamatosan jelen van a közösségi médiában, így az emberek közvetlenül értesülhetnek a fronton történt borzalmakról. Azok, akik korábban nem voltak a háborúban, most első kézből kapnak információkat a történésekről.

A harcok egyértelművé tették, hogy ebben a háborúban rendkívül veszélyes a katonák élete, és nehéz elképzelni, milyen körülmények között élnek azok, akik hosszú időt töltenek a lövészárkokban, folyamatosan kitették magukat a robbanások és lövések veszélyének. Amikor Oroszország megkezdte Ukrajna elleni agresszív háborúját másfél évvel ezelőtt, rengetegen álltak sorba Kijevben és más ukrán településeken, hogy csatlakozzanak a hadsereghez vagy a területvédelmi egységekhez, hogy megállítsák a támadókat. Azonban a jelentkezők száma olyan nagy volt, hogy sokukat nem tudták felfegyverezni és egyenruhát sem tudtak adni nekik a toborzóközpontokban. Azóta azonban drasztikusan megváltozott a helyzet.

via hvg360.hu nyomán / illusztráció Wikimédia

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük