Matrend

cropped matrend magazin.png

Egy 26 éves férfit tartóztattak le, aki megalapozott gyanú szerint internetes csalás révén több mint 200 embertől szedett össze 6 millió forintot – áll a Szekszárdi Járási Ügyészség közleményében. A hatóság egy hónapra rendelte el a férfi letartóztatását.

A gyanú szerint a férfi tavaly tavasszal nyitott összesen 14 számlát 6 különböző magyar banknál, valamint regisztráltatott közel 50 telefonszámot a neve alatt. Ezt követően internetes hirdetéseket tett fel különböző platformokra, ahol főként kerti bútorokat, fürdő dézsákat és kültéri játszótereket kínált eladásra, habár egyik termék sem volt a birtokában.

A vásárlók az árát előre utalták a férfi által megadott bankszámlára, azonban a termékeket sosem kapták meg, mivel a hirdetést azonnal eltávolította. Bár a férfit 2023 júniusában már egyszer kihallgatták, azóta is folytatta a csalásokat. Jelenleg 48 rendbeli minősített csalással gyanúsítják.

A munkanélküli férfi esetében fokozottan fenyeget a bűnismétlés veszélye, ezért a nyomozási bíró az ügyészi indítványnak engedve, egy hónapra elrendelte a férfi letartóztatását.

via hvg.hu

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük