Matrend

cropped matrend magazin.png

A férfi 2023 márciusában az interneten találta meg a tiszakécskei cég gépjárműmotor hirdetését, majd felvette velük a kapcsolatot. Az autóban motorcserét és teljes szervizeltetést kért, beleértve a vezérműlánc, olajszivattyú és injektorok cseréjét. Emellett rendelte az autó műszaki vizsgáztatását is, noha már ekkor sem szándékozott kifizetni a vállalkozói díjat.

A sértett elvállalta a munkát, kiállította a vádlott autójára a műszaki lapot, amely tartalmazta a munkaórát, a szükséges alkatrészeket és a jármű hibáit, valamint a közel 1,6 millió forint végösszegű díjat.

A vádlott egy héttel később megjelent a műhelyben a sikeres műszaki vizsgáról szóló értesítésért, azonban mielőtt kifizette volna a számlát, jelezte, hogy elvinne az autót egy próbakörre. A sértett beleegyezett, de a vádlott elhajtott, és nem tért vissza, elmaradt a számla rendezése, ráadásul elérhetetlenné vált. A műhely vezetője kártérítési igényt nyújtott be a nyomozás során.

Az ügyészség csalás bűntettével vádolja a férfit, és a tárgyalás mellőzésével próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozza, azzal a kérésrel, hogy a bíróság kötelezze őt a csalással okozott kár megtérítésére.

via economyx.hu

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük