Matrend

cropped matrend magazin.png

Mihályi Ildikó, Győr-Moson-Sopron híres alakja, 81 évesen öt évre megszerezte a taxisengedélyt. Sikeresen teljesítette a számítógépes vizsgát, amit több idős sofőr is nehezen vett. 1964-ben egy nőt nem akartak sofőrnek felvenni, de ő kérvényezett és megkapta a megyei első titkártól a megengedést. Lassú és barátságos sofőr, akinek három ellensége van: a nem fizető utas, a túlzottan szemtelen utas és a GPS.

Amikor átállt a taxiságba a teherautósofőrködés után, Volgával járt, majd Fiatot és 123-as Mercedest vezetett, amelyek ikonikussá tették a várost. Az egyetemisták a régi telefonszámon hívják még mindig, ha taxira van szükségük A diszkóéletben ismert volt, és azt mondták róla, hogy verekedős. Emellett arról is beszél, hogy az évek során sok ajánlatot kapott részeg férfiaktól, de mindig határozottan válaszolt.

Sofőrként jól kijön a részegekkel, és akár négyszer-ötször is megáll, ha valaki rosszul van. Hosszú évek tapasztalatai a közlekedési vállalatoknál megedződték.

Mihályi Ildikó mindig kitartott a céljai mellett. Amikor nőként sofőrként helyezkedett el, küzdött azért, hogy elfogadják a pályáját. Számos nehézséget legyőzött, és most is magabiztosan vezeti a taxit. A számítógépes vizsgával kapcsolatban a hetedik próbálkozásra szerezte meg a taxisengedélyt, míg mások elvérzettek. A korától függetlenül vigyáz a kocsijára, és a kerekeket is cseréli.

Azért vezeti továbbra is a taxit, mert a nyugdíja nem elegendő. A hosszú munkanapjait jól tervezi, délután vezet, éjszaka pihen. Azt vallja, hogy a siker titka a megfelelő tarifa, jó kommunikáció az utasokkal és a megbízhatóság.

Mihályi Ildikó életkorától függetlenül magabiztosan vezet és megbízható sofőrként teljesít szolgálatot. Előre tervezi, hogy a taxiságban még öt évig marad, és ezután szeretne visszavonulni.

via telex.hu cikke nyomán / illusztráció freepik.com

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük