Matrend

cropped matrend magazin.png

Egy esztendő alatt összesen 3596-an jelentkeztek határvadásznak. Azonban ebből mindössze 1565 fő kötött szerződést a rendőrséggel – ezt közölte a Magyar Hang a Belügyminisztérium államtitkárának, Rétvári Bencének a szocialista Harangozó Tamás által feltett írásbeli kérdésre adott válaszára hivatkozva.Alkalmatlannak nyilvánították a határvadásznak jelentkezők többségét

Az eredeti célkitűzés szerint a kormány négyezer határvadászt kívánt toborozni. 2022 júliusától az idei augusztus 1-ig terjedő időszakban összesen 3600-an jelentkeztek, ebből 1565-en váltak határvadászokká. Ezenkívül még 139 alkalmassági vizsga folyamatban van.

Rétvári tavaly novemberben a honvédelmi és rendészeti bizottság ülésén elmondta, hogy olyan esetek is fordultak elő, amikor embercsempészek próbáltak beépülni a határvadászok közé. Ugyanakkor hozzátette, hogy Magyarországnak van olyan védelmi képessége, amely lehetővé teszi ezeknek a beépülési kísérleteknek a kiszűrését.

Már ekkor is beszámoltunk arról, hogy jóval kevesebben jelentkeztek határvadásznak, mint amire számítottak, és majdnem a jelentkezők negyven százaléka bukott el az alkalmassági vizsgán. Azonban a kormánytól feltett kérdésre, hogy tervezik-e lazítani az alkalmassági feltételeken, nem érkezett válasz.

Nyitókép forrása: MTI / Ujvári Sándor

via rtl.hu nyomán / illusztráció freepik.com

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük