Matrend

cropped matrend magazin.png

Szerdán tragikus baleset következtében életét vesztette egy terhes nő, miután autója egy fának ütközött Kecskemét határában. A várandós kismama a terhessége utolsó harmadában volt. A kiérkező két mentőhelikopter és a koraszülött mentőcsapat mindent elkövetett az újraélesztés érdekében. A babát császármetszéssel hozták világra, és a mentőcsapatnak sikerült sikeresen újraéleszteni a csecsemőt.

Kecskeméti baleset: meghalt a kisbaba, akit császármetszéssel emeltek ki a  mentők édesanyjából | Kékvillogó

A Peter Cerny Alapítványi Mentőszolgálat szerda este bejelentette, hogy szerencsés véletlen folytán egy veszprémi kolléga is csatlakozott a gyakorlott csapathoz, így optimális feltételek adódtak a koraszülött újraélesztéséhez.

A hosszú küzdelem után a 33. héten, 1700 grammal született újszülött szívét sikerült elindítani, a keringést helyreállítani, a hiányzó légzést lélegeztetőgéppel pótolni, és a babát szállítható állapotba hozni. A szállítás a kritikus kórélettani helyzet ellenére is sikeres volt.

Az RTL Híradó csütörtökön számos forrásból értesült a csecsemő haláláról, azonban az eljáró hatóságok egyelőre nem erősítették meg a hírt.

via rtl.hu / borító illusztráció freepik.com

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük