Matrend

cropped matrend magazin.png

A Model A prototípusú járművet a kaliforniai Alef Aeronautics fejlesztette ki. Bár első látásra hagyományos szedánnak tűnik, belül teljesen más: buborékszerű ülőfelületei vannak, amely két utas befogadására alkalmas.

Bár a bemutatón a jármű nem emelkedett el a földtől, a gyártó szerint két éven belül megkezdődhet a modell sorozatgyártása. Fontos megjegyezni, hogy a bemutatott példány nem a végleges verziót tükrözi, de a cég alapítója és vezérigazgatója, Jim Dukhovny azt mondta, hogy már nagyon hasonlít az elképzelésükhöz.

A repülő autó tervezett ára mintegy 300 ezer dollár lesz, és már megkapta a Szövetségi Légügyi Hatóság engedélyét.Image

Dukhovny eredetileg úgy képzelte el a repülő autót, mint egy alternatívát az időpocsékolásra a forgalomban. Később azonban felfedeztek más lehetséges felhasználási területeket is. A modell teljesen elektromos, akár 200 mérföldet is képes megtenni közúton, repülve pedig 110 mérföldet.

Az utastér olyan kialakítást kapott, hogy a vezető/repülő a levegőben való navigálás közben forogjon és stabilizálja a pilótát vagy éppen a sofőrt, és 180 fokos kilátást biztosítson.

A jármű méreteiben egy terepjáróhoz hasonlít, és úgy lett tervezve, hogy bármilyen parkolóhelyen vagy garázsban elférjen, valamint könnyen megtanulható legyen a hétköznapi emberek számára is.

via napi.hu nyomán

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük