Matrend

cropped matrend magazin.png

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője egy határrendész óvodás kisfiát fogadta hivatalában. Zalán, a kisfiú, október 10-én, délben hívta a 112-t, miután édesanyja otthon összeesett. A Hívásfogadó Központ osztályvezető-helyettese, Kopcsóné Závorszki Mónika, kiemelte Zalán ügyességét és talpraesettségét, amikor higgadtan és érthetően elmondta az édesanya állapotát, megadta lakcímüket, és segítséget kért.rendőr

Az operátor segítségével Zalán végig nyugodt maradt, még azt is megkérdezte, milyen testhelyzetben van az édesanyja, és megpróbálta segíteni, amikor az operátor kérte, fordítsa meg az édesanyját. A rendőrök és mentőszolgálat időben megérkeztek, és az édesanyát kórházba szállították, ahol megfelelő ellátásban részesült.

Zalán később kiderült, hogy a rendőrség egyik határrendésze az apukája, Dojcsák Bence őrmester. A büszke apuka elmondta, hogy a felesége is fontosnak tartotta, hogy a család fejből tudja a pontos címet és a segélyhívó telefonszámát, és kiemelte Zalán nyugodt és higgadt reakcióját a vészhelyzetben.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője, a vármegyei rendőrfőkapitány fogadta Zalánt, és mikuláscsomaggal ajándékozta meg, kifejezve elismerését a kisfiú iránt. A rendőrök szolgálati autóval vitték a családot Nyíregyházára, és bár a legkisebb fiuk kórházi kezelés miatt nem tarthatott velük, az esemény emlékezetes volt a család számára.

via gyerekszoba.hu
Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük