Matrend

cropped matrend magazin.png

A jövő hét napjainak időjárásáról az Országos Meteorológiai Szolgálat középtávú előrejelzése alapján az alábbiak derülnek ki:

  • Hétfőn napos, meleg idő várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 33 fok között alakul. Csapadék nem várható, a légmozgás többnyire mérsékelt lesz.
  • Kedden is napos, száraz időre lehet számítani. A fátyolfelhők mellett kevés gomolyfelhő is képződhet. A déli szél többnyire mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 18 fok között, míg a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 33 fok között várható.
  • Szerdán továbbra is napos idő várható fátyolfelhőkkel, de néhol gomolyfelhők is kialakulhatnak. A nap második felében az ország északnyugati harmadán záporok és zivatarok is előfordulhatnak. A szél sokfelé megélénkül, főleg zivatarban erősödik. A hőmérsékleti értékek általában 10-18 fok között lesznek hajnalban, míg délután 27-34 fok között alakulnak.
  • Csütörtökön hidegfront érkezik nyugatról kelet felé, emellett többórás napsütésre lehet készülni. Több helyen előfordulhat eső, zápor és zivatar. A szél északnyugaton és északon megélénkül, helyenként viharos lökésekre lehet számítani. A hajnali hőmérséklet 10-18 fok között, míg délután 22-29 fok között várható.
  • Pénteken a nyugati országrészben napos idő várható gomoly- és fátyolfelhőkkel. Másutt erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés, és helyenként előfordulhat zápor, zivatar. Az északnyugati és északi szél többfelé megerősödik. A hőmérséklet reggel 7-15 fok, délután pedig 21 és 27 fok között alakul.
  • Szombaton is napos idő valószínű gomoly- és fátyolfelhőkkel, néhol kialakulhat zápor, zivatar. Helyenként megélénkül a keleti, délkeleti szél. A minimum-hőmérséklet 7-15 fok között, míg a maximum 23-28 fok között várható.
  • Vasárnap továbbra is napos időre lehet számítani gomoly- és fátyolfelhőkkel. Néhol előfordulhat záporeső, zivatar, és több helyütt megélénkül a délkeleti, déli szél. A hajnalban általában 7-15 fok várható, míg délután 24-30 fok között alakulnak a hőmérsékletek.

via blikk.hu nyomán / illusztráció

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük