Matrend

cropped matrend magazin.png

A 45 év feletti képzettséggel rendelkező munkavállalókban sok potenciál rejlik, mégis a munkaadók gyakran nem veszik ezt észre.

A Jófogás által végzett reprezentatív kutatás alapján a 45 év feletti képzettséggel rendelkező munkavállalók számára az ideális munkahely négy fő ismérvvel jellemezhető, melyek jelentősége az évek során növekedett:

  • Versenyképes fizetés (49%-ról 59%-ra emelkedett)
  • Teljes mértékben bejelentett munkahely (45%-ról 55%-ra emelkedett)
  • Empatikus és szakértő felettesek (39%-ról 51%-ra emelkedett)
  • Biztonságos munkakörülmények (29%-ról 38%-ra emelkedett)

A kutatás szerint a 45 év feletti képzettséggel rendelkező munkavállalók átlagosan nettó 317 ezer forintot keresnek, míg az alatt 333 ezer forintot. Ugyanakkor az idősebb kollégák több juttatásban részesülnek.

A szakértők szerint, a fejlődőképesség és lojalitás miatt érdemes lenne nagyobb hangsúlyt fektetni a 45 év feletti munkavállalókra, azonban még mindig kevésbé preferáltak a munkaerőpiacon.

A kutatás rámutat arra, hogy a 45 év feletti képzettséggel rendelkezők gyakrabban találkoznak azzal a helyzettel, hogy nem hívják őket állásinterjúra, és ha mégis, akkor negyedük sem kap visszajelzést.

Az idősebb munkavállalókat főként a magasabb keresetek (69%), jobb életkörülmények (50%), valamint a fizikailag könnyebb munkakör vonzza a munkahelyváltásban.

Szabó Zita szerint a kutatás azt is mutatja, hogy az idősebb munkavállalók kevesebb munkahelyi támogatást kapnak, és a fejlődési lehetőségek is korlátozottabbak számukra. Mégis 40%-uk lenne nyitott új készségek megszerzésére és a fejlődésre.

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük