Matrend

cropped matrend magazin.png

Megvédte világbajnoki címét a magyar női kardcsapat

A magyar női kardcsapat aranyérmet nyert a milánói olimpiai kvalifikációs vívó-világbajnokságon. Hihetetlen teljesítményt mutattak be, hiszen hét tus hátrányból sikerült fordítaniuk, és 45-38-ra legyőzték a francia csapatot. Ezzel Pusztai Liza, Battai Sugár, Szűcs Luca és Márton Anna összeállítású válogatott megvédte világbajnoki címét.

Az első asszóban Pusztai 5-2-re kapott ki Manon Apithy-Brunet-től, majd Battai 5-5-ös döntetlent vívott Sara Balzerrel, és Szűcs 5-3-ra maradt alul Caroline Querolival szemben. Az első harmad után 10-15 volt az állás, ami nem volt túl kedvező.

Azonban a következő szakaszban a magyarok visszajöttek, Battai jobbnak bizonyult Brunet-nél egy tuson, majd Pusztai nagyszerűen vívott és csak hárommal maradt alul Queroli ellen. A hatodik párban Márton Anna állt be Szűcs helyére és óriási teljesítményt nyújtva 11-5-ös győzelmet aratott. Innen kezdve minden asszóban a magyarok voltak a jobbak.

A harmadik szakaszban a magyar csapat 29-30-ról indulva ismét sikerrel vívott. Battai 6-3-ra verte Querolit, majd ismét Márton állt nagyszerűen Brunet ellen és 5-1-re nyert. Végül Pusztai zárta le a meccset egy 5-4-es győzelemmel Balzerrel szemben.

A magyar válogatott előbb a görögök elleni negyeddöntőben nyert, majd az elődöntőben a dél-koreaiakkal mérkőzött meg. A döntőben pedig a tavalyi világbajnok franciákkal találkozott, akik ellen végül 45-40-re győztek.

Ezzel a magyar női kardcsapat a magyar küldöttség negyedik érmét szerezte Milánóban, korábban már az egyéni párbajtőrben Koch Máté és Szilágyi Áron, valamint a férfi kardcsapat is aranyérmes lett, míg Szilágyi Áron egyéniben bronzérmet szerzett.

Döntőben a női kardcsapat

via 24.hu nyomán /

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük