Matrend

cropped matrend magazin.png

A közlekedés tele van olyanokkal, akik szándékosan és az “nem volt más lehetőség” kifogása mögé bújva keresik a kiskapukat, mások kárára. A KRESZ szerint tilosban járnak azok, akik kapubejárókban parkolnak, mivel “tilos a várakozás, ahol a jármű az útmenti ingatlanra való behajtást vagy az onnan történő kihajtást – az ingatlannal rendelkezni jogosult hozzájárulása nélkül – akadályozza.”

A normális sofőröket egy figyelmeztető jelzéssel és felirattal érdemes próbálkozni, de a fekete öves tahókkal szemben ez lehet, hogy kevés lesz. Ha valaki ellenkezik a tilalommal, érdemes hatósági intézkedést kérni. A rendőrök vagy a közteresek lesznek jogosultak intézkedni és helyszíni bírságot kiszabni vagy feljelentést tenni. A hatósághoz érdemes feljelentést tenni a visszatérő szabálysértők esetén, dokumentálva az eseteket fotókkal vagy videókkal.

Fontos azonban, hogy ne kezdjetek magánakcióba, ne rongáljátok meg az autót, és ne akadályozzátok a távozását. Ha nagyon zavar, fotózzátok vagy videózzátok le az autót, és a felvételekkel együtt tegyetek feljelentést a hatóságnál. A személyes ügyintézés ugyan kellemetlenségekkel járhat, de hatékonyabb lehet a probléma kezelésében. A rend csak akkor lesz, ha mindenki követeli a szabályok betartását és maga is betartja azokat.

via napi.hu

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük