Matrend

cropped matrend magazin.png

Akávé rendkívül sokoldalú ital, amely számos előnnyel járhat. A koffein stimulálja a központi idegrendszert, csökkentheti a fáradtságot, gyorsíthatja az agyműködést és növelheti a teljesítményt. A kávé magas antioxidáns-tartalma révén összefüggésbe hozható a jobb fizikai állóképességgel és erőnléttel az időskorban.

A kávét számos módon alkalmazhatjuk a gyógyászatban. A koffeinrel ellazíthatók a légzőszervi sima izmok, élénkítheti a keringést, és akár a szív erősítésére is használható. Ezen kívül a koffeint gyakran hozzáadják fájdalomcsillapítókhoz, cellulitisz elleni testápolókhoz és szemránc krémekhez is.

A  kávéfogyasztásnak vannak veszélyei, és hangsúlyozza az egyes óvintézkedéseket. Bár a kávé, hasonlóan az ivóvízhez, alkalmas lehet a fájdalomcsillapításra és a szervezet általános élénkítésére, fontos fenntartani az egyensúlyt és a mértékletességet.

A kávé híres művészek és gondolkodók inspirációjaként is szolgált. A forrás cikk Balzacot említi példaként, aki állítólag napi 50 csészével ivott kávét, valamint Beethovent, Voltaire-t, Baudelaire-t.

via blikk.hu

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük