Matrend

cropped matrend magazin.png

A nyugati országrészben szerdán havazás várható, mely kelet felé haladva fokozatosan esővé változik. Az Országos Meteorológiai Szolgálat kiadta az elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést ónos eső és havazás miatt. Az északi és északkeleti szél mérsékelt, néhol élénk lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és 7 fok között alakul.

Szerdán egy mediterrán ciklon hatására nyugat felől egyre többfelé várható csapadék. A Bakonyban több mint 30 centiméteres hótakaró várható. Az ország nyugati és északi részén intenzív havazás várható, míg keleten kezdetben eső, majd egyre inkább havas eső és hó várható.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetése alapján ónos esőre kell számítani Pest, Fejér, Heves, Komárom-Esztergom és Nógrád megyékben. A Bakonyban várható legnagyobb mennyiségű ónos eső.

Az előrejelzés szerint szerdáig az érintett tájakon 5-15 centiméteres vizes, tapadó hóréteg alakulhat ki. A Bakony, Vértes és a Gerecse 200-300 méter feletti részein 20 centiméter körüli vagy azt meghaladó friss hótakaró várható. Csütörtökre virradó éjszaka a havazás az ország keleti tájain is terjedni fog, különösen a középső és északi régiókban. A hóvastagság tovább növekedhet.

Csütörtökön többfelé várható vegyes halmazállapotú csapadék, míg a Dunántúlon felszakadozhat a felhőzet és északnyugati szél kerekedhet. Kora délután 0 és 5 fok közötti hőmérsékletre lehet számítani. Pénteken sokfelé képződhet köd, zúzmarás köd, valamint rétegfelhőzet, a hőmérséklet mínusz 6 és 0 fok között alakul. A hétvégére változóan felhős időjárás várható, helyenként lassan oszló ködfoltokkal, és számottevő csapadék nélkül.

via index.hu

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük