Matrend

cropped matrend magazin.png

„Ázott kutya szagú parasztok!” – így gyalázkodnak a mogyoródi adócsalók az interneten  

Az interneten heves indulatok szabadultak el, miután a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) felszámolt egy nagy tételben működő mogyoródi számlagyáros bűnbandát. Az egyenruhások 17 ingatlant, 8 gépkocsit és félmilliárd forint értékű készpénzt foglaltak le. A lebukott adócsalók családja most agresszív stílusban gyalázkodik a közösségi oldalon, továbbra is kérkedve a luxuséletükkel.

A NAV beszámolója szerint “egyszer és mindenkorra vége a fényűző életnek”. A pénzügyi nyomozók egy bűnszervezet vezetőjének garázsában találtak egy limitált szériás Ferrarit, amelyből mindössze húszat gyártottak. A luxusautó csomagtartójából több mint 1,1 millió euró került elő, és egy másik helyszínen egy Lamborghini Urus-t is lefoglaltak.

A mogyoródi bűnszervezet számlagyárként működött, és 2021 nyarától összesen 472 millió forint vagyoni hátrányt okozott a központi költségvetésnek. A NAV Dél-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága által végrehajtott akcióval jelentős értékű ingatlanok, luxusjárművek és jelentős mennyiségű készpénz lett lefoglalva, így közel 1,2 milliárd forint értékű vagyont biztosítottak a bűnszervezet felszámolásához.

A bűncselekmény-sorozat megszakítására és a bűnszervezet felszámolására szervezett akcióban 30 helyszínen, mintegy 100 pénzügyőr nyomozó és járőr vett részt. Az akció során pótolhatatlan bizonyítékokat találtak, és a nyolc gyanúsítottat kihallgatták. Amennyiben beigazolódik a bűnösségük, a szervezet irányítói akár húsz év börtönbüntetésre is számíthatnak.

Az ügy további része azonban nemcsak a pénzügyi bűncselekmények felderítésével kapcsolatos. A lebukott adócsalók családja agresszív és ocsmány stílusban támadja a NAV-ot a közösségi médiában. A kommentháború a NAV Facebook-oldalán zajlik, ahol a családtagok provokatív módon dicsekednek gazdagságukkal és különböző luxusautókkal, továbbra is kihívó módon kérkednek. Az internetes támadások közé tartoznak az agresszív kifejezések és durva szidalmazások.

itt a poszt

A ház eladó is lett, vagy az is volt eddig is azt nem tudjuk, most viszont megválnának tőle

https://www.richlife.hu/ingatlan/45684?fbclid=IwAR3txemMYgd6QGnc9zxQAPpqO7iu-kmq3-EnQEODgDRIFhG9bsbrmyjLeAQ

A csodálatos kommentek

 

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük