Matrend

cropped matrend magazin.png

A dél-koreai Eternity popcsapat, amit mesterséges intelligencia alkotott, egyre népszerűbb. Az együttes 11 tagjából áll, és egyikük még híradósként is dolgozik. A virtuális énekesekre épülő formációk Dél-Koreában már régóta jelen vannak, és a fejlesztők már showbizniszen kívüli munkakörökbe is bevonják a klónokat.

A legnagyobb sztár a Zae-in, aki a Pulse9 mesterséges intelligencia vállalat által lett megalkotva. Ő egy megbízható énekes, műsorvezető és akár luxuscikkeket is el tud adni a tévében. Zae-in képességeit tíz ember adottságaiból hozták létre. A cég célja, hogy a virtuális emberek ne csak popbálványokként, hanem kollégákként és barátokként is együtt éljenek az emberekkel.

Az Eternity együttes 2021 márciusában alakult, de már a negyedik lemezük érkezik, és az együttes tagjai egyre aktívabban részt vesznek a showbizniszben. A virtuális K-pop sztárok előnye, hogy közelebbi kapcsolatba tudnak lépni a rajongóikkal, akár személyes üzeneteken keresztül is.

Bár a dél-koreai popiparban a virtuális sztárok terjednek, az AI-sztárok egyelőre nem tűnnek úgy, hogy teljesen leváltanák az igazi előadókat. A K-pop rajongók egy része még mindig ragaszkodik az emberi művészekhez, és félnek attól, hogy őket lecserélik. Az Eternity atyja szerint a virtuális előadók csak egy alternatívát jelentenek az igaziakhoz képest, nem fogják leváltani őket.

Dél-Korea nagy szeletet szakíthat a digitális emberek piacából, amelynek mérete 2030-ra elérheti az 527 milliárd dollárt. Az AI-által létrehozott együttesek és sztárok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, és Dél-Korea ebben a területen is élen járhat.

via 24.hu nyomán

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük