Matrend

cropped matrend magazin.png

Lee Troutman, egy 20 éves amerikai fitneszinfluenszer, aki korábban úgy érezte, hogy kitűnő fizikai formában van, váratlanul non-Hodgkin limfómával diagnosztizálták. Eleinte a fáradtságot a kimerültségének tulajdonította, mivel napi 12 órát edzett. Később testsúlyának a felét veszítette el, majd olyannyira rosszabb lett az állapota, hogy járni, beszélni és enni sem tudott.

Amikor 2021 októberében orvoshoz fordult, először azt gondolták, hogy herpeszvírus okozta mononukleózisa van. Mivel azonban az állapota nem javult, további vizsgálatokat végeztek, melyek kimutatták, hogy súlyos, késői stádiumú non-Hodgkin limfómában szenved.

A betegség első tünetei közé tartozik a nyaki nyirokcsomók megnagyobbodása, valamint hasi vagy mellkasi fájdalom és duzzanat, láz, köhögés, légzési nehézség, tartós fáradtság és éjszakai izzadás. Lee Troutman esetében a betegség agyában, gerincében, májában, bordáiban és csípőjében képezett áttéteket is.

Végül, 2022 májusában Troutman csontvelő-átültetésen esett át, és ezt követően 200 napot kellett karanténban töltenie, valamint naponta 63 gyógyszert szednie. Jelenleg tünetmentes, és bár már nagyon várja, hogy visszatérhessen az edzőtermekbe, még mindig vizsgálatokra kell járnia. Akit hasonló sors ért, arra bíztatja, hogy ne adja fel, maradjon erős, és küzdjön tovább. Ha az orvosok már feladták, keresse meg másik szakorvost.

via blikk.hu nyomán / illusztráció freepik.com

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük