Matrend

cropped matrend magazin.png

Az esemény a Bács-Kiskun megyei Vaskúton történt, ahol egy nyolcadikos kislány önkezével vetett véget életének november második hétvégéjén. A helyi közösség megdöbbenéssel és szomorúsággal fogadta a hírt. A lányt az iskolatársak és a közösség nem bántotta az iskolában, és a tragédia okairól sokáig csak találgatások keringtek.

„Igen, öngyilkos lett, mi sem tudjuk, miért” -közölte az édesapa

„Igen, öngyilkos lett, mi sem tudjuk, miért” – a gyászoló édesapa sem érti, mi történt nyolcadikos kislányával a halála előtt

 

Eszter a vaskúti általános iskolába járt, és tehetséges sportoló is volt. Dzsúdózott, és a Mogyi Bajai Judo Club tagja volt. Két héttel a tragédia előtt Szerbiában, Óbecsén részt vettek egy nemzetközi dzsúdótalálkozón, ahol második helyezést ért el a lány a serdülő korcsoportban. A sportklub is emlékezik rá.

Az iskola, ahol Eszter tanult, és a sportklub, ahol sportolt, búcsúzik tőle. A helyi judoklub örömteli edzéseket kíván neki az égi tatamin. Az iskola feketére változtatta a Facebook oldalának profilképét, és egy verssel búcsúzik az elhunyt diáktól.

Egy barát verse is megjelent a cikkben, amelyben azt írja, hogy bár nem voltak a legjobb barátok, Eszter halála mélyen megérintette. Az édesapja szerint Eszter halála sok kérdést hagyott maga után, és bízik benne, hogy lánya az örök békét találja. Az iskola Facebook oldalán a következő mondatok olvashatók: „Nincs még egy olyan tragédia az életben, mint egy gyermek halála. A dolgok sosem jönnek úgy rendbe megint, mint azelőtt.”

A lány családja nyilvánosan bejelentette a temetés időpontját egy posztban. Eszter búcsúztatója egy mise keretében lesz megtartva, 2023. december 2-án 17 órakor a vaskúti Szentháromság templomban. A család arra kéri azokat, akik részt kívánnak venni a szertartáson, hogy egy szál fehér virággal a kézben és szép emlékekkel a szívükben fejezzék ki kegyeletüket.

A cikk emlékeztet arra is, hogy mindig van segítség, és krízishelyzetben a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-szám hívható mobiltelefonról, vagy felkereshető a www.ongyilkossagmegelozes.hu oldal.

via kekvillogo.hu

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük