Matrend

cropped matrend magazin.png

A hírek szerint felmerült annak a lehetősége, hogy a kormány beavatkozik a családi pótlékok rendszerébe. Az államtitkár azt közölte, hogy a segélyezés kiterjesztése helyett különböző támogatásokkal segítik azt, hogy minél több embernek legyen munkája. A Kulturális és Innovációs Minisztérium nem cáfolta a családi pótlék megszüntetésének tervét, és egy decemberi parlamenti meghallgatáson Csák János miniszter azt mondta, hogy ha valaki csak segélyen él, és nem a munkaerőpiacról, azt nem tartják jó iránynak.

Az LMP-s parlamenti képviselő, Ungár Péter, ezen hírek kapcsán írásbeli kérdést küldött Csák Jánosnak, hogy tisztázza a terveket a családi pótlékrendszerrel kapcsolatban. Vitályos Eszter államtitkár válaszában azt hangsúlyozta, hogy a kormány családtámogatási rendszere sokrétű, és nem lehet elszigetelten kezelni a családi pótlékot. Kiemelte, hogy a kormány a család- és munkaalapú társadalomban hisz, és támogatásokkal segíti azt, hogy minél több embernek legyen munkája. Ugyanakkor nem válaszolt konkrétan arra a kérdésre, hogy tervezik-e megszüntetni a családi pótlékot, és ha nem, akkor mit fognak tenni az értékállósága megőrzése érdekében.

Ez a fejlemény azt mutatja, hogy a kormány a munkaerőpiacra való ösztönzés és a segélyezés kiterjesztése helyett inkább a munkát preferálja, és ennek jegyében tervezhet változtatásokat a családtámogatási rendszerben. A részletek és a pontos intézkedések azonban továbbra is tisztázásra várnak.

via penzcentrum.hu cikke alapján

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük