Matrend

cropped matrend magazin.png

A Bajor Egészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Hivatal bejelentette, hogy eltávolítják a cseh gyártmányú “Hot Chipset” nevű terméket a boltok polcairól, mivel néhányan kórházba kerültek a fogyasztásuk után. Baden-Württemberg tartományban már korábban kivonták a csipszet a forgalomból – derül ki a Spiegel cikkéből.

Két importcég korábban visszahívta a termék néhány tételét a csípősséget okozó kapszaicin rendkívül magas szintje vagy ingadozása miatt. Jelenleg folyamatban vannak a vizsgálatok, és az eddigi eredmények alapján valószínű, hogy egyik parti sem felel meg a fogyasztásra alkalmas termék követelményeinek.

A túlzottan csípős ételek fogyasztása súlyos egészségügyi problémákhoz vezethet, beleértve a nyálkahártya-irritációt, hányingert és magas vérnyomást is. Ugyanakkor ezek a készítmények továbbra is népszerűek, és a jelenség hasonlóan ismert hazánkban is, ahol a TikTokon a csípős uborka kapott nagy figyelmet. A fiatalok és néhány YouTuber kihívásként tekintenek ezekre az ételekre, és gyakran rögzítik videóikat a fogyasztásukról.

via blikk.hu

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük