Matrend

cropped matrend magazin.png

A budapesti online szupermarket, a Kifli.hu, új bónuszrendszert vezetett be a futárok teljesítményének jutalmazására. A bónuszrendszer lehetővé teszi, hogy a jól dolgozó futárok havi egymillió forint fölött keressenek, ami a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kereseti adatait figyelembe véve több mint két és félszerese az átlagkeresetnek.

A Kifli.hu kőbányai raktárában a nap korai óráiban már elkezdődik a futárok műszakja. A városban túrák során szállítják ki az online rendeléseket. A vállalat a futárok extra erőfeszítéseit az elkötelezettségük elismerésére használja fel, és egy új bónuszrendszer bevezetésével jutalmazza őket. A cég közölte, hogy a bónusz havi egymillió forint nettó összegben értendő. Ez kiemelkedő összeg, tekintettel arra, hogy a KSH adatai szerint idén augusztusban a bruttó átlagkereset 555,9 ezer forint volt, míg a nettó átlag 383,5 ezer forint.

A Kifli.hu last-mile menedzsere, Kristóf Péter, elmondta, hogy a futárok átlagosan 12 címet teljesítenek egy túrán, így személyes kapcsolatot teremtenek a Kifli.hu és a vásárlók között. A bónuszrendszer részeként a futárok nettó bónuszt kapnak a délutáni műszakért, valamint egy hétvégi bónuszt is, amennyiben vállalják a “vendéglátós hétvége” kihívást. A Kifli.hu tervei között szerepel az állomány bővítése is, és idén akár 100 új munkatársat is felvennének. Gabriel Makki, a Kifli.hu ügyvezetője hangsúlyozta, hogy a futárok szerepe kritikus a vásárlók elégedettsége szempontjából, és az új bónuszrendszerrel azt szeretnék elérni, hogy az kiemelkedően teljesítő futárok jelentős jövedelemmel gazdagodjanak, ezzel elősegítve a tartós együttműködést.

via index.hu

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük