Matrend

cropped matrend magazin.png

Kedden délután egy szokatlan és rendkívül sajnálatos eset történt a budapesti Szent István-bazilikában. Egy mentálisan zavart külföldi férfi, aki a Debreceni Egyetemen cserediákként tanul, belépett a templomba és illetlen viselkedést tanúsított. A férfi, aki rövidnadrágban próbált bejutni, megkerülte a teremőröket, majd az oltár felé futott. A biztonsági intézkedéseket követően, a rendőrök segítségével távolították el a meztelenül viselkedő férfit az oltárról.

Az esetről készült videó bemutatja, hogy a rendőri intézkedések és az ordítások ellenére a férfi nem mozdult.

A Debreceni Egyetem cserediákjaként tartózkodó 20 éves férfi Nigériából származik. Az eset után a mentőket hívták hozzá, de azok nem találták szükségesnek az ellátását, így átadták az ügyet a rendőrségnek. A férfit garázdaság és kábítószer-birtoklás vádjával hallgatták ki, majd őrizetbe vették.

A Szent István-bazilika egy ideig lezárásra került a történtek miatt, de az esti szentmisék és szertartások zavartalanul zajlottak. Az eset kapcsán az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye sajnálatát fejezte ki, és közleményében hangsúlyozta, hogy a templom szentélyében tanúsított méltatlanság miatt engesztelő szertartás is végbement.

a video a hírado.hu oldalon tekinthető meg

via kekvillogo.hu

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük