Matrend

cropped matrend magazin.png

Novák Katalin testőri kísérettel sikeresen átúszta a Balatont a hétvégén. A Blikk szerint a Balaton-átúszáson megszokott biztosítás mellett két további személy is végig követte őt, és valószínűleg külön csónakból is vigyáztak az elnökre. A két biztonsági személyt (egy férfit és egy nőt) egy fotó alapján azonosították az államfő Facebook-oldalán.

Kerülve a feltűnést, Novák Katalint sem a vízben, sem a boglári parton nem hagyták egy pillanatra sem magára. A védett állami vezetők esetében különleges képességű testőrökre is szükség lehet. Például lovaglásnál lovas kísérőt, futásnál vagy úszásnál – ahogyan most is – pedig az adott sportágban jártas testőrt választanak feladatra, ahogy egy régóta személyi védelemmel foglalkozó szakember nyilatkozta.

Szerinte az alapszabály, hogy egy női vezető esetében külön női testőrnek is lennie kell a speciális, intim helyzetek miatt. A Blikk kérdésére a Terrorelhárítási Központ (TEK) is megerősítette, hogy Novák Katalinnak a személyi védelem a nap 24 órájában – hivatalos és magánprogramjain is – jár, és két testőr is közelről követte őt a Balaton-átúszás során.

 

via 24.hu nyomán / illusztráció: WikiMedia

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük