Matrend

cropped matrend magazin.png

A Pest Vármegyei Főügyészség vádat emelt egy orvos és asszisztense ellen, akik rendszeresen írtak fel erős nyugtatókat egy gyógyszerfüggő betegnek pénzért cserébe.

 

A vádirat szerint a Ráckevei járás egyik településén háziorvosi feladatokat ellátó elkövetőnél és asszisztensénél rendszeresen jelentek meg rendelési időben a körzetükbe tartozó, egyébként gyógyszerfüggő férfi elkövető és annak felesége. A férfi kérte az orvost, hogy rendszeresen írjon fel erős nyugtató- és altatógyógyszereket saját és felesége nevére, cserébe pedig pénzt ajánlott fel.

Az orvos, az asszisztens tudomásával és hozzájárulásával 2022 januárja és 2023 április vége között közel 500 alkalommal a férfi, további 500 alkalommal a felesége nevére írt fel erős, vényköteles nyugtató gyógyszereket. Emellett a gyógyszerfüggő elkövető azt is elérte, hogy az orvos rokonai nevére is írjon fel ilyen gyógyszereket mintegy 1000 alkalommal, de azokat is ő vette és használta fel.

A gyógyszerek felírásáért a férfi rendszeresen fizetett különböző összegeket az orvosnak és esetenként az asszisztensnek is – áll az ügyészség közleményében.

A rendeléslátogatások egy részében a gyógyszerfüggő férfit felesége is elkísérte, aki mind a megbeszélésekben, mind a pénz átadásában részt vett.

Ezen kívül a háziorvos igazolhatóan további 7 betegétől is elfogadott hálapénzt receptfelírásért, beutalóért, orvosi vizsgálatért, illetve igazolásért.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat által felderített ügyben a Pest Vármegyei Főügyészség az orvos és asszisztens ellen többrendbeli, minősített vesztegetés elfogadásának bűntette, míg a gyógyszerfüggő beteg és felesége ellen üzletszerűen elkövetett vesztegetés bűntette miatt emelt vádat.

via blikk.hu

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük