Matrend

cropped matrend magazin.png

Három hónap alatt kell megkeresni az egész évi betevőt?

Tavaly sokan panaszkodtak arról, hogy a koronavírus-járvány miatt a belföldi utazások aránya jelentősen megnőtt, ami indokolatlan áremelkedéssel járt. Vannak, akik szerint már a Balatonon való nyaralás is drágább, mint a horvát tengerparton vagy más külföldi turisztikai célpontokon.

Ezek az árak versenyeznek a budapesti belvárosi szinttel, sőt néhol még meghaladják azt is. Az előadó szerint ezek a törekvések nem vezetnek semmi jóra, és a helyek üzemeltetőinek figyelembe kellene venniük, hogy sokan elveszítették a munkájukat a járvány miatt, és még azoknak is romolhatott az anyagi helyzete, akik megőrizték az állásukat.

Mindenkinek mértékletességet kellene tanúsítania a jelenlegi helyzetben, különben az emberek kiválogatják azokat a helyeket, ahol az árak nem szálltak el ennyire. Ha ilyen helyeket csak a parttól távolabb találnak, akkor oda fogják menni – fogalmazott. Hozzátette, hogy a cél az lenne, hogy mindenki részt vegyen az újraindulásban, de nem úgy, hogy azonnal a profit maximalizálására törekedjenek.

Bár Lombár szerint az összes balatoni érdekvédelmi szervezet osztja ezt az elvet, többet nem tehetnek, csak ismételten hangsúlyozhatják: lesz következő nyár is, nem kell mindent azonnal learatni. Azonban ettől kezdve már a vállalkozók saját belátásán múlik, hogy mit tesznek.

Szeretlek Magyarország oldalról beágyazott képek:

via szeretlekmagyaroszag.hu nyomán

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük