Matrend

cropped matrend magazin.png

December 9. óta részletes naplót vezetett a prágai gyilkos a közösségi oldalán, aki 15 ember haláláért és több tucat sérültért felelős. A 24 éves diák a Károly Egyetem hallgatója volt, és saját édesapját is megölte otthonában, mielőtt a fegyverét rántotta az egyetem közelében és lövöldözni kezdett.

David Kozak neve felmerült a lehetséges elkövetők között. A fiatalember részletesen leírta a Telegram-csatornáján, hogy tervezi a gyilkosságot és saját öngyilkosságát. Az első bejegyzése december 9-én jelent meg oroszul, amelyben kijelentette: “Ez lesz naplóm, amiben vezetem, hogyan követek el egy iskolai lövöldözést.”

A fiatalember rendszeresen frissítette a profilját, minden nap új poszttal jelentkezett, ahol a gyilkosságról és a motivációiról írt. Az egyik bejegyzésében említést tett Alina Afanaskinova nevű orosz diáklányról, aki korábban hasonló cselekedetet követett el. Kozak úgy fogalmazott, hogy szerinte Afanaskinova “nem ölt meg elég embert, ezért ezt megpróbálja kijavítani”.

A posztokban gyakran kifejezte gyűlöletét a világ iránt és azt, hogy mindig is ölni akart. A december 10-i bejegyzésében azt írta: “Gyűlölöm a világot, és a lehető legtöbb fájdalmat akarom magam után hagyni. Kibaszott véglények.” A tragédia során összesen 15 ember vesztette életét, és további 24-en sérültek meg a prágai lövöldözés következtében.

Részletes naplót vezetett a gyilkosság előkészületeiről a prágai ámokfutó / Fotó: MTI/EPA/Martin Divisek

via blikk.hu

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük