Matrend

cropped matrend magazin.png

Ahogy beköszöntött a hideg idő és hivatalosan megérkezett a tél, egyre többen keresik a melegebb ruhadarabokat. Azonban a tartósabb farmernadrág, a kötött pulóver, és a meleg télikabát beszerzése manapság komoly anyagi kihívás lehet még a fast fashion boltokban is.

A télikabátok, farmernadrágok, és vastag pulóverek árai katasztrofálisan emelkedtek a magyar üzletekben. A fogyasztói árak tavaly októberhez képest átlagosan 9,9 százalékkal nőttek, és ez az infláció a ruházati cikkeket sem kímélte.

Az elmúlt egy év árváltozásait vizsgálva kiderül, hogy a férfi és női ruhák árai is jelentősen megugrottak. A férfi átmeneti kabátok átlagosan 28 százalékkal drágultak, míg a női átmeneti kabátok ára 32 százalékkal nőtt az elmúlt négy évben. A farmernadrágok és pulóverek esetében is hasonló tendenciák figyelhetők meg, mindkét esetben jelentős áremelkedés tapasztalható az elmúlt év során.

A ruhaárak emelkedése kihívást jelent a vásárlóknak, akik most szeretnének új ruhadarabokat beszerezni. A Black Friday vagy a Cyber Monday akciók ugyan segíthetnek, de a gyakran csalókák lehetnek. A téli öltözködéshez való megfelelő ruhadarabok megtalálása így komoly terhet ró a pénztárcákra.

via penzcentrum.hu

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük