Matrend

cropped matrend magazin.png

A múlt héten Pozsonyban elkövetett brutális gyilkosság, melynek elkövetője Jozef Hanuska, 47 éves férfi, nem csupán Szlovákia határain belül keltett figyelmet a kegyetlensége miatt. A rendőrség gyorsan azonosította Hanuskát, mivel az áldozat, Patrícia, az elkövető barátnője volt. Hanuska nem tudott sokáig elbújni a hatóságok elől, és egy nap alatt elfogták. A férfi bevallotta, hogy a tett elkövetése után azon gondolkodott, hogy a hídról a Dunába veti magát, ám végül nem merte megtenni. Ezt követően fel akarta kötni magát, de sikertelen volt – derül ki a Parameter cikkéből.

A bíróságon Hanuska elmondta, hogy a tragédia napján nagy mennyiségű alkoholt fogyasztottak barátnőjével, majd vitatkozni kezdtek, és a veszekedés végül gyilkosságba torkollott, mely során a férfi megfojtotta párját. Amikor a rendőrök a szomszédok hívása nyomán megjelentek a lakásuknál, Hanuska úgy tett, mintha senki sem lenne otthon, így ők távoztak. Ezután a férfi egy pincébe bújt el, és mivel az öngyilkossági kísérletei kudarcba fulladtak, később egy üveg vodkát vásárolt egy boltban.

Hanuskát a rendőrök a pincében találták. Bár a cikk nem részletezi, hogy miért folytatta el a párja megfojtása után a szívét és a belső szerveit, a korábbi hírek szerint Hanuska apja, Štefan Pantl, többszörös gyilkos volt. Štefan Pantl, akit a pozsonyi fojtogató néven ismernek, 1979-ben két nőt fojtott meg, mert azok egy éjszaka után nem akartak vele szexuális kapcsolatot létesíteni.

Jozef Hanuska

via nlc.hu

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük