Matrend

cropped matrend magazin.png

A 2024 márciusától életbe lépő változások alapján Orbán Viktor havi fizetése akár bruttó 859 ezer forinttal, tehát havi 6,5 millió forintra emelkedhet, feltéve, ha az átlagbér 15 százalékkal nő a 2023-as évhez képest – derült ki az RTL számításaiból.

A képviselők fizetése, ellentétben a tanárokétól, nem függ “Brüsszeltől”. Az alapfizetésüket egy öt évvel ezelőtti törvénymódosítás háromszorosában határozta meg a bruttó átlagbér alapján. Ennek megfelelően, az előrejelzett 593 ezer forintos átlagbérrel számolva, a képviselők alapfizetése 232 ezer forinttal emelkedik bruttó 1,78 millió forintra márciustól.

Az alapfizetés mellé különböző pótlékok is járnak. Például, egy parlamenti bizottság tagjaként az alapbér 1,2-szeresét kapja meg valaki, ami márciustól körülbelül 2,1 millió forintot jelent. Frakcióvezetőként a képviselő alapbérét duplájával, vagyis körülbelül 3,5 millió forinttal növelhetik meg.

Az RTL szerint Magyarország három vezető közjogi méltósága, Orbán Viktor, Kövér László és Novák Katalin, a következő fizetéseket kaphatja:

  • Orbán Viktor: 6,5 millió forint (miniszterelnöki fizetéshez hozzáadva)
  • Kövér László: 4,8 millió forint
  • Novák Katalin: 5,2 millió forint (házelnöki juttatás 1,1-szerese alapján)

via roviden.hu

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük