Matrend

cropped matrend magazin.png

Az energiaitalok fogyasztására vonatkozó tanulmányok azt mutatják, hogy ezeknek az italoknak komoly káros hatásaik lehetnek, különösen a fiatalok számára. A koffein és a cukor magas tartalma mellett egyes energiaitalokban található egyéb stimulánsok is hozzájárulhatnak a negatív egészségügyi hatásokhoz.

A tanulmányok szerint az energiaitalok fogyasztása összefüggésbe hozható a rossz mentális egészségi állapottal, az alvászavarokkal, a szorongással, és még a túlsúly kialakulásával is. Ezen túlmenően, az energiaitalokban található nagy mennyiségű cukor miatt növelhetik az elhízás kockázatát, különösen a gyerekek esetében.

Az energiaitalok különösen veszélyesek lehetnek, amikor olyan influencerek reklámozzák őket, akiknek milliós követőtáboruk van a fiatal generációk körében. Az ilyen reklámok növelhetik az energiaitalok iránti keresletet a fiatalok körében, akik gyakran nincsenek tisztában azok káros hatásaival.

A tanulmányok azt is kimutatták, hogy az energiaitaloknak nemcsak fizikai, de mentális hatásaik is lehetnek a gyermekekre. A szorongás, depresszió és öngyilkossági kísérletek kockázata nagyobb lehet azoknál a fiataloknál, akik rendszeresen fogyasztanak ilyen italokat.

Ezen információk alapján a tanácsosnak tűnik, hogy a szülők és a fiatalok egyaránt tájékozottak legyenek az energiaitalok potenciális veszélyeiről, és próbáljanak alternatívákat választani, amelyek nem járnak ilyen kockázatokkal. A fiataloknak is fontosnak kellene tartaniuk az egészséges életmódot, és megfontolniuk, hogy milyen hatással lehetnek az ilyen típusú italok az egészségükre.

Ennyi koffein van az üdítőkben, energiaitalokban. Forrás: DailyMail

cikk forrása: penzcentrum.hu

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük