Matrend

cropped matrend magazin.png

Annyira sem kell menni a K-hídon túl, hogy egyértelmű legyen: ha már a boltokban kapható élelmiszerek is jelentős áremelkedésen mennek keresztül, akkor a Szigeten mi várható? Felkutattuk, hogy milyen költségekkel kell számolni az idei fesztiválon az étkezések során, és milyen lehetőségek kínálkoznak a költséghatékonyabb fogyasztásra.

Már az első mondatokban is tetten érhető az árak sokkoló hatása:

“El sem akarom látni az árakat” – hangzott el az első magyar mondat a ma induló Szigeten, és ezzel a mondatban benne volt mindaz, amit a magyar látogatók gondolnak a fesztivál árszínvonaláról. Bár a pizzaszelet árának és a fellépők sorának változása évről évre rendszeres, a kevés állandó dolog egyike a tény, hogy a Sziget igen drága. Habár az állandó panasz, hogy a magyar pénztárcákhoz képest a Sziget drágább, az utóbbi időben a sarki élelmiszerbolti árak is elszálltak, így nyilvánvalóvá vált, hogy az idei fesztivál árai még azokat is meglepik, akik már megszokták a helyzetet.”

A cikk folytatásában különböző ételek és italok árait említi, és kiemeli az áremelkedést:

  • Egy korsó csapolt Dreherért 1690 forintot kérnek (repoharastul 2490 forint).
  • Egy félliteres ásványvízért majdnem ezer forintot kell fizetni.
  • Tavaly még 1290 forintért kaphattunk ugyanezt a sört, és 850 forintért az ásványvizet.

Az italokon és ételeken kívül az ételek is hasonlóan érzékelhető áremelkedést mutatnak:

  • Pizzaszelet: 2490 forint
  • Gyros pita vagy tál: 4800-7000 forint
  • Hamburger: 5500 forint
  • Sajtos lángos: 4000 forint
  • Tartalmasabb fogás: 4000 forint körül
  • Melegszendvics: 3500-5000 forint
  • Kürtőskalács: 4200 forint
  • Pékáru: 1790 forint

Az Aldi kitelepülő szupermarketje költséghatékonyabb megoldást nyújthat az élelmiszer beszerzésére, ahol például a grillpult népszerűségét növeli, ahol boltban vásárolt ételeket sütnek ki. Az olcsóbb alternatívák közé tartozik a közeli benzinkút is, ahol jóval kedvezőbb árakon lehet hozzájutni dobozos sörökhöz.

A cikk összegzésképpen megállapítja, hogy bár az embernek türelmesnek kell lennie a sorban állással, még tízezer forint alatt is kijöhet egy estére a fesztiválozó költése. Azonban, ha az ember szeretne étkezni és inni a büfékben, akkor inkább húszezer forint környékén kell terveznie. Az árak sokkoló hatását célszerű elfelejteni, hogy ne bosszankodjunk végig a fesztiválon. A cikk végén rávilágít arra, hogy a Sziget a világában nem lesz az a fesztivál, ahol az árakra kell koncentrálni, hanem inkább a zenei és szórakoztató élményekre.

viia 24.hu nyomán / illusztráció wikimedia

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük