Matrend

cropped matrend magazin.png

A nemrégiben még önkormányzati tulajdonban lévő, nyereségesen működő Aquamarin Hotel most felszámolás alatt áll, és a tervezett, nagy állami támogatással elkezdett felújítás félbemaradt. A hotel jelenleg félig bontott állapotban van, és eladásra kínálják.

 

A korábban önkormányzati kézben lévő, profitot termelő háromcsillagos Aquamarin Hotelt most 1,8 milliárd forintért kínálják eladásra a felszámoló. A szálloda már komoly károkat szenvedett el a turizmus visszaesése miatt, különösen a COVID-19 járvány időszakában. A falak penészesek, és helyenként már beázott. A hotel üzemeltetője a COVID idején bejelentette a működés bizonytalan ideig tartó szünetét, de azóta sem nyitották meg újra.

A képeken még a hotel fénykorában látható nyolc évvel ezelőttről. A helyi önkormányzat 2019 elején döntött a hotel eladásáról, miután a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) támogatást nyújtott a Kisfaludy Program keretében. A támogatás azonban a fenntartó cégnek járt, és a hotel későbbi sorsa során a támogatás sorsa is változott. A felújítást megkezdték, de a folyamatot befejezni nem sikerült, és az üzemeltető vállalat felszámolás alá került.

via blikk.hu nyomán

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük