Matrend

cropped matrend magazin.png

Egy 34 éves férfi Eger Verőszala nevű városrészében tartózkodott 2021. november 18-án délután, amikor egy pizzafutót látott, aki keresi az ételszállítás címzettjét. A férfi beült a vezetőülésbe, felajánlotta segítségét az illető megtalálásában, majd beindította a motort, aminek hatására a futár gyorsan az anyósülésre ugrott. A vádlott figyelmen kívül hagyta a sebességhatárokat, és céltalanul hajtott a környék utcáin.

Ez végzetes lett, amikor az autó oldalával nekiütközött egy parkoló járműnek, letéve annak visszapillantó tükrét, ami beütötte a száguldó jármű jobb első ablakát. Az önkéntes sofőr, aki nem rendelkezett jogosítvánnyal, megijedt, és nekivágta a kocsit egy közeli házfalnak. A pizzafutár komoly sérüléseket szenvedett, csak négykézláb tudott kiszabadulni a roncsból. A vádlott látta ezt, de nem nyújtott segítséget, hanem elfutott a helyszínről. Később a rendőrség megtalálta és letartóztatta.

Az Egri Járási Ügyészség a vádiratában arra kéri a bíróságot, hogy ha a terhelt beismeri tettét, szabjon ki rá három év börtönbüntetést, két év közúti járművezetéstől eltiltást, és három év közügyektől eltiltást. Emellett kötelezze a férfit a több százezer forintos bűnügyi költség megfizetésére. – közölte az Ügyészség.

via bpautosok.hu

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük