Matrend

cropped matrend magazin.png

Az Apple-nek le kell állítania az iPhone 12 modell értékesítését Franciaországban, mivel a sugárzási szint meghaladja a küszöbértéket – közölte Franciaország digitális gazdaságért felelős miniszterhelyettese, Jean-Noel Barrot.

Az AFNR (francia állami frekvenciaügynökség) tájékoztatása szerint az iPhone 12 ideiglenesen kivonásra került a francia piacról, mivel nem felelt meg az európai elektromágneses hullámokra vonatkozó előírásoknak. A modell 2020-ban jelent meg, és az elektromágneses hullámok kibocsátása meghaladta a határértéket.

Barrot elmondta, hogy a probléma lehetséges megoldása egy szoftverfrissítés lenne, és az Apple-nek két hete van, hogy reagáljon a hatóság döntésére, és orvosolja a hibákat. Ha ezt elmulasztják, a minisztérium visszahívja az összes forgalomban lévő iPhone 12-t.

Emellett a francia felügyeleti hatóság az Európai Unió többi tagállamának is továbbítja a megállapításait, így más uniós országokban is hasonló döntések születhetnek a jövőben.

Az Európai Unió a mobiltelefonoknak való kitettséghez kapcsolódó SAR-értékek biztonsági határértékeket állapított meg, mivel kutatások szerint növelhetik a rák kialakulásának kockázatát.

via blikk.hu nyomán / illusztráció freepik.com

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük