Matrend

cropped matrend magazin.png

Az év első napjaiban egy budapesti lépcsőházban több mint másfél órán át küzdöttek a mentősök egy 40 év körüli férfi életéért, ám sajnos már nem tudtak segíteni rajta. A fiatal családapa a reggeli etetésnél kezdődő gyomortáji fájdalomról panaszkodott, de inicialisan nem gondolta, hogy súlyos a helyzet. A fájdalom azonban napközben egyre erősödött, és délután már nehezen kapott levegőt.

Az aggódó feleség kérésére végül útnak indultak a kórház felé, ám a férfi már a földszinten összeesett. A mentőket hívták, és a rémült asszony, még a 5 hónapos csecsemő sírása közepette is pontosan követte a mentésirányító utasításait.

Miután kiderült, hogy a beteg nem lélegzik, a feleség a telefonon kapott instrukciók alapján megkezdte a férje újraélesztését. A mentők kiérkezése után emelt szintű ellátásba kezdtek, de sajnos a férfi életét már nem sikerült megmenteni.

Az Országos Mentőszolgálat a részvétnyilvánítás után felhívja a figyelmet arra, hogy a szívinfarktus nem csak stressz, munka, sport vagy mozgás során, hanem akár otthoni pihenés alatt is bekövetkezhet. A tünetek bár hirtelen jelentkezhetnek, sokszor órákkal, napokkal, sőt akár hetekkel korábban is figyelmeztető jelek alakulnak ki. A szívinfarktus tünetei közé tartozik a mellkasi nyomás, kisugárzó fájdalom a mellkasból, mellkasi fájdalmak, hasi fájdalom, légszomj, izzadás, megsemmisülés érzés, ájulás, hányinger és hányás. Amennyiben ezekkel a tünetekkel találkozol, fontos az azonnali 112 hívás.

via kekvillogo.com

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük