Matrend

cropped matrend magazin.png

A debreceni ingatlan ellenőrzése közben a rendőrség lefülelt két cigarettacsempészt, akik diplomata mikrobuszban szállították az adózatlan cigarettákat./ Fotó: Facebook

A Pénzügyi nyomozók a NAV Bevetési Igazgatóság pénzügyőreivel együttműködve bűnügyi információk alapján ellenőriztek egy debreceni ingatlant. A helyszínen tetten érték a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei lakost és ukrán-magyar kettős állampolgárságú társát, ahogy éppen nagy mennyiségű adózatlan cigarettát raknak át. Erről szól a NAV közleménye.

Miután észlelték a rendőröket, a gyanúsítottak el akartak menekülni, de mindkét férfit sikerült elkapni. Az egyikük egy közelben élő rendőrtiszt házának padlásán próbált elrejtőzni, de sajnos pechére rövid időn belül lebukott.

A helyszínen, az udvaron parkoló magyar és cseh rendszámú mikrobuszokban, melyek diplomata hatósági jelzéssel is ellátottak voltak, valamint a hozzájuk tartozó garázsban összesen 139,500 doboz, 300 millió forint értékű cigarettát találtak, amit azonnal lefoglaltak.

A gyanúsítottak ellen különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt folyik nyomozás, mivel mintegy negyedmilliárd forint vagyoni hátrányt okoztak a hazai költségvetésnek. A Nyíregyházi Járásbíróság már elrendelte az elkövetők letartóztatását, és elmarasztaló ítélet esetén akár 8 évig terjedő szabadságvesztésre is számíthatnak.

via blikk.hu

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük