Matrend

cropped matrend magazin.png

Azt kérte, hogy részesedjen a megtámadott összeg 30 százalékában.

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség őrizetbe vette és felbújtóként elkövetett különösen nagy értékre elkövetett rablás bűntette miatt gyanúsítottként hallgatta ki azt a rendőrt, aki tippadóként vett részt egy bűncselekmény elkövetésében. A rablásban kínai állampolgárokat kényszerítettek több mint 500 millió forint átadására – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség.

Azt állították, hogy a rendőr 2014 nyarán, szolgálatával kapcsolatban értesült arról, hogy kínai állampolgárok jelentős mennyiségű, akár több százezer eurót is elérő készpénzt tartanak budapesti otthonukban. Ezen felül a pénzt sporttáskákba csomagolva rendszeresen egy szlovákiai bankba szállítják.

A rendőr meggyőzte egy ismerősét, hogy hozza össze őt bűnözőkkel annak érdekében, hogy segítségükkel az erőszakkal szerezzenek meg pénzt a kínai sértettektől. A rendőr a bűncselekményből származó vagyonból 30 százalékos részesedést kért a tippadásért.

Végül, 2014. szeptember 29-én kora reggel hat fegyveres férfi megtámadta a kínai állampolgárokat, és több mint 580 millió forintot kényszerítettek rájuk átadni. A rendőr, bár kisebb összegben, még a rablás napján átvett 60 millió forint értékű valutát a bűncselekmény elkövetőitől.

A minősített rablás bűntettét elkövető vádlottakat a héten jogerősen elítélték, és egyikük a másodfokú bírósági eljárásban 2024. január 15-én felfedte a rendőr személyazonosságát a bűncselekmény felbújtójaként.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) feljelentésére indult ügyben a nyomozó ügyészség az NVSZ és a Terrorelhárítási Központ közreműködésével pénteken elfogta, majd gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrt és indítványozta letartóztatását. A Fővárosi Törvényszék Katonai Tanácsa szombaton döntött a kényszerintézkedés elrendeléséről.

A rendőr elöljárója intézkedett a gyanúsított szolgálati jogviszonyának azonnali megszüntetéséről – áll a közleményben.

via infostart.hu

illusztráció flickr

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük