Matrend

cropped matrend magazin.png

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség gyorsított eljárásban vádat emelt egy nógrádi férfi ellen, akit hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés bűntettével vádolnak.

A vád szerint a húszas évei végén járó férfi, tudván, hogy közel két éve érvénytelen a vezetői engedélye, 2023. szeptember 19-én este, egy kölcsönkért gépjárművel Budapestre utazott két utassal. Másnap egy újpesti benzinkútnál megállt, ahol egy rendőr intézkedést kezdeményezett vele szemben a jármű közlekedőképességének ellenőrzése céljából.

A rendőr azonosítást kért és a jármű forgalmi okmányait kérte átadni, de a férfi nem adta át az iratokat, azt állítva, hogy nem ő vezeti az autót, hanem az a benzinkút shopjában tartózkodó ismerőse. Amikor a rendőr tovább kívánta folytatni az intézkedést, az elkövető beindította a járművet, és nagy sebességgel elhajtott, közben az autót visszatartani próbáló rendőrt és polgárőrt a bal első ajtóval elsodorta. Az esemény következtében mindketten sérüléseket szenvedtek, melyek nyolc napon belül gyógyuló sérülések voltak.

A gyorsított eljárásban a Fővárosi Nyomozó Ügyészség a férfit vádemeléssel bíróság elé állította, és bűnügyi felügyeletet, valamint a vezetéstől való eltiltást indítványozta a gyanúsítottal szemben. A bíróság fog dönteni az ügyben.

forrás : police.hu

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük