Matrend

cropped matrend magazin.png

Az Ügyészség egy közleményben hívta fel a figyelmet arra, hogy az elektromos roller nem minősül kerékpárnak, így az, aki azt gondolja, hogy egy pohár sör vagy bor után is könnyedén felülhet rá, súlyosan téved. Ezzel a viselkedéssel ugyanis a jogosítványát is kockáztathatja.Emberek Nő Fiatal - Ingyenes fotó a Pixabay-en - Pixabay

Egy konkrét eset adta az apropót a kérdés felmerülésére, amikor egy 52 éves férfi 2,5 ezrelékes véralkoholszinttel pattant rollerre, és balesetet szenvedett, miután a padkának ütközött.

A Salgótarjáni Járási Ügyészség ittas járművezetés miatt vádat emelt a férfi ellen, és pénzbüntetést és közúti járművezetéstől való eltiltást indítványozott ellene. Fontos kiemelni, hogy a gépi meghajtású rollerek ittas vezetése azonosan értékelendő, mint ha valaki autót vagy motorkerékpárt vezetne ittasan. Tehát aki spiccesen vagy részegen vezet elektromos rollert, ugyanúgy kockáztatja a pénzbüntetést és az eltiltást, mint bármely más jármű vezetése esetén.

Egyértelmű szabály: ha ittál, nem vezethetsz elektromos rollert sem, és egyébként sem ajánlott ittas állapotban használni ezeket a kis járgányokat. A közlemény hangsúlyozza, hogy az elektromos rollerrel közlekedő személy nem minősül sem gyalogosnak, sem kerékpárosnak, így teljes mértékben felelősségre vonható és eltiltható az ittas vezetés miatt.

 

via hegylakok.hu nyomán / illusztráció Pixabay

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük