Matrend

cropped matrend magazin.png

Az 58 éves amerikai férfi, Lawrence Faucette, aki hat héttel ezelőtt kapott egy génmódosított sertésszívet, hétfőn elhunyt – jelentette az AP amerikai hírügynökség. Orvosai kedden erősítették meg a halálhírt.

A Maryland Egyetem Orvostudományi Karának közlése szerint az ültetett szív legalább négy héten át egészségesen működött, az orvosok is bizakodóak voltak. Azonban később Faucette szervezete elkezdte kilökni a szívet. A férj felesége kijelentette, hogy férje “soha nem gondolta volna, hogy ilyen sokáig életben fog maradni”. Hozzátette, hogy a műtétet azért vállalta, mert így másokért tudott tenni valamit.

Az 58 éves amerikai férfi végstádiumú szívelégtelenségben szenvedett, és egészségügyi állapota miatt nem volt alkalmas emberi szív beültetésére. Ő volt a második ember a világon, akin ilyen beavatkozást hajtottak végre.

Lawrence Faucette tisztában volt vele, hogy az első ilyen műtéten átesett páciens mindössze két hónapig élt az operáció után. Az első ilyen beavatkozáson átesett személy, a 57 éves David Bennett volt, akit az új szívváltozat genetikai módosítása révén a szervezet nem taszított el. A beavatkozást január 7-én hajtották végre.

Nyitókép: Híradó

 

via rtl.hu nyomán

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük